Lichtstudies

3D-voorstelling op maat

Onze lichtarchitecten gebruiken Dialux-software om al het gokwerk uit jouw verlichtingsprojecten te halen. Door lichtberekeningen te maken kunnen alle plannen virtueel, in 3D, voorgesteld worden voordat men effectief met de bouw start. Hierdoor krijgt jouw klant vooraf een heel duidelijk beeld wat hij kan en mag verwachten van de ledproducten die voorgesteld worden.

Voordelen van onze lichtberekeningen

  • Je weet perfect welke wattages / armaturen er noodzakelijk zijn om de vooropgestelde lichtintensiteit te behalen (ideale lichtopbrengst aan zo laag mogelijk verbruik).
  • De situering van de lichtpunten zijn gekend (tijdsbesparing bij montage). 
  • Je klant weet vooraf duidelijk wat hij mag verwachten van de verlichting.

Wens je hierover meer informatie of heb je een concreet project dat je samen wil bekijken?

Vraag lichtanalyse aan

Wat hebben we nodig?

Om een lichtberekening te maken vragen we om de CAD-plannen aan te leveren. Indien deze niet ter beschikking zijn, krijgen we graag een duidelijke schets / situatiebeschrijving. Daarnaast hebben we ook enkele belangrijke vragen gebundeld in een checklist, om een professionele lichtberekening te kunnen maken. Wanneer we deze info van jou ontvangen, kunnen we onmiddellijk aan de slag: meubels in de ruimte plaatsen, magazijnrekken toevoegen, texturen van materialen ingeven, enz. Op deze manier maken we een zo juist mogelijke voorstelling van de ruimte voor de verlichting erin te plaatsen.

Duidelijk overzicht

Nadat we het project in 3D getekend hebben, beginnen we met het opstellen van de verlichting, volledig naar jouw vereisten en volgens de Europese norm (EN 13464-1). De software gebruikt ingewikkelde berekeningen om te voorspellen hoe het licht op elk oppervlak gaat reflecteren. Zo kan je zien wat de invloed is van de elementen in de ruimte op het licht, of het nu gaat om een leefruimte, een magazijn of een parking. Het rapport van de lichtberekening is duidelijk, overzichtelijk en kan door iedereen begrepen worden, professional of eindklant.

Heb je een idee of vraag?

Contacteer ons en wij helpen je verder

Heb je een specifieke vraag, wens je meer informatie of wil je graag een afspraak maken? Ons team maakt graag tijd voor jou.

Stel uw vraag