Led beter voor milieu dan spaarlamp

vrijdag 23 januari 2015

"De overheid vestigt nog te veel de aandacht op spaarlampen, hoewel deze enkel qua verbruik lager liggen dan de traditionele verlichting. Maar ze bevatten nog altijd het giftige kwik." Dat zegt Sam Peys, manager van RGB-LED® Lighting Technologies uit Balen, een leidende Europese B2B-producent en distributeur van innovatieve ledverlichting. "We vinden het belangrijk dat het publiek op de hoogte wordt gebracht van de mogelijkheden van led. Ook denken nog te veel mensen dat led die koude, witte verlichting is. Een recent project bewijst het tegendeel."

Brasserie De Post, een gevestigde waarde op de markt in Geel, verhuisde eind vorig jaar naar een nieuw pand. De uitbaters kozen ervoor om de zaak volledig te verlichten met led. Katrien Janssens van De Post: "Het was voor ons vooral belangrijk dat we de perfecte lichtkleur vonden die een gezellige sfeer creëert en dat bleek niet zo eenvoudig. Vele spots die ons getoond werden, hadden een koude witte, grauwe kleur. Dat paste absoluut niet bij het concept dat wij wilden realiseren. De producten van RGB-LED® Lighting Technologies waren perfect voor ons."

Grote verschillen

"We krijgen dagelijks de opmerking van onze klanten dat ze door de bomen het bos niet meer zien in het huidige overaanbod van ledproducten", vertelt Sam Peys. "De laatste jaren merken we dat het heel moeilijk is voor de klant om de kwalitatieve producten te selecteren. Vele producten zijn minderwaardig en van slechte kwaliteit. We zien het als onze verantwoordelijkheid om te informeren omtrent de grote verschillen."

Deel dit bericht

Terug naar overzicht