Let op voor ledpiraten

dinsdag 5 juli 2016

RGB-LED wil kwaliteitseisen voor import Chinese ledverlichting

door Paul Huysmans

RGB-LED Lighting Technologies uit Mol trekt aan de alarmbel nadat ze al ‘vele jaren vaststellen dat Chinese goedkope namaakproducten de markt in België verzieken’. “De regering moet zijn verantwoordelijkheid nemen en duidelijke kwaliteitseisen stellen aan de invoer van minderwaardige ledproducten”, zegt zaakvoerder Sam Peys. “Deze onethische praktijken moeten stoppen.”

RGB-LED Lighting Technologies is gespecialiseerd in ledverlichting voor de professionele markt. “Onjuiste informatie zorgt voor een incorrecte voorstelling van de besparing én heeft een invloed op de levensduur van de installatie. Er wordt te veel informatie overgenomen van Chinese traders zonder deze te controleren. Uiteindelijk is de klant de dupe”, schetst Sam Peys het probleem.

In het labo van RGB-LED Lighting Technologies in Mol worden testen uitgevoerd door het eigen team, waardoor alle belangrijke eigenschappen van de producten kunnen worden gecontroleerd. Daarnaast werken ze met professionele Europese partners samen die hen ondersteunen bij technische vraagstukken in het ontwerp van nieuwe producten.

Odrada
Echtgenote en medezaakvoerder Nathalie De Groof gaat verder: “Meubelen Odrada in Balen is hiervan een perfect voorbeeld. Zij verbouwen momenteel hun volledige complex in verschillende fases en overwogen ook de overstap naar led. Al snel bleek dat het voorstel dat hen werd aangeboden, geen realistische weergave gaf. Dezelfde installatie met een kwalitatief sterk product van ons zou maar liefst 32.000W per uur minder verbruiken. Als je dat even verrekent, zou Meubelen Odrada met ons product net geen € 80.000 over 5 jaar bijkomend besparen op energievlak. Dat zijn bedragen waar je als ondernemer zeker van op de hoogte moet worden gebracht.”

RGB-LED benadrukt dat de overheid nog altijd bedrijven ondersteunt wanneer ze hun verouderde verlichtingsinstallatie ombouwen naar een energiezuinige ledoplossing.

Je kan het artikel ook online lezen via onderstaande link.

http://www.madeinkempen.be/nieuws/rgb-led-wil-kwaliteitseisen-voor-import-chinese-ledverlichting/

Deel dit bericht

Terug naar overzicht