Nnieuws brengt artikel over onze samenwerking met logistiek dienstverleners H.Essers

vrijdag 23 maart 2018

RGB-LED RELIGHT BEDRIJFSTERREINEN H.ESSERS.

Één van de meest toonaangevende transport- en logistiek bedrijven in Europa, H.Essers, gaat de groene uitdaging aan! Systematisch worden al de buitenterreinen omgezet naar led verlichting. Hiervoor kozen ze voor een samenwerking met RGB-LED Lighting Technologies, dé specialist voor industriële led verlichting.

Precisie werk
De logistieke sector kreeg er de laatste jaren vele uitdagingen bij, denk maar aan de kilometerheffingen en hogere klanteneisen. Logistieke dienstverlener H.Essers kiest voor de hoogste standaarden inzake duurzaamheid en veiligheid.

Daarom viel de beslissing na vele maanden vergelijkende testen voor RGB-LED Lighting Technologies. “Voor elk terrein dient een zeer precieze lichtcalculatie uitgewerkt te worden”, vertelt Sam Peys, zaakvoerder van RGB-LED Lighting Technologies. “Onze specialiteit is de industriële sector. Zo zijn we o.a. ook een vaste partner van wereldspeler Aperam. Voor de professionele klanten hebben we een breed gamma krachtige led stralers met verschillende vermogens en stralingshoeken die op maat van het project worden samengesteld. Dit in combinatie met maar liefst 10 jaar garantie overtuigde H.Essers om voor RGB-LED Lighting Technologies te kiezen”.

Per site dient er heel nauw samengewerkt te worden tussen het team van H.Essers en RGB-LED Lighting Technologies. De huidige situatie wordt precies in kaart gebracht, vervolgens de behoefte besproken en op basis daarvan berekend welke types geschikt zij. Omwille van de zeer strenge regelgeving omtrent verlichting en veiligheid wordt er gekozen voor een algemene terreinverlichting i.p.v. alleen loskade verlichting én voor led, gezien het groene karakter en alle gekende voordelen. Dit resulteert voor H.Essers concreet in een lager aantal armaturen, meer licht én alsnog een daling in verbruik, allemaal conform de Europese norm.

Start van een langdurige samenwerking
Momenteel worden de eerste fases van verschillende sites in Genk afgerond en volgende sites aangevat. In verschillende stappen zullen de komende jaren andere vestigingen volledig ge-relight worden met de unieke Flood Light armaturen.

Over het bedrijf H.Essers (www.essers.com)
Het bedrijf H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen.
De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2017 boekte H.Essers een omzet van €647 miljoen. Het bedrijf telt momenteel 980.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trekkers en 3.050 trailers. Bij H.Essers werken meer dan 6.270 mensen verdeeld over 71 vestigingen in 17 landen wereldwijd.

Over het bedrijf RGB-LED Lighting Technologies
RGB-LED Lighting Technologies groeide vanuit een installatiebedrijf naar dé specialist in professionele led verlichting. Bij aanvang lag de focus vooral op horeca, shop en kantoren. De laatste jaren onderscheiden ze zich in de industriële markt door hun technische know-how, zich te omringen met de juiste professionele partners en daardoor het vermogen om alles op maat te produceren en assembleren. Het bedrijf verhuisde 2 jaar geleden naar hun nieuwe vestiging in Mol. Van daaruit werken ze met een eerder klein, maar goed op elkaar ingespeeld team, aan grote projecten.

Bron: https://nnieuws.be/artikel/rgb-led-relight-bedrijfsterreinen-hessers

Wenst u meer foto's te zien over dit project? Neem dan hier een kijkje.

 

Deel dit bericht

Terug naar overzicht