Trots op onze bijdrage aan restaurant ‘Zilte' die 3de ster heeft behaald

dinsdag 12 januari 2021

Sterrenchef Viki Geunes van restaurant ‘Zilte’ in Antwerpen doet zijn naam alle eer aan met het behalen van een zeer prestigieuze derde Michelinster. Naast ‘Het Hof van Cleve’ is Zilte pas het tweede restaurant in België die deze bijzondere culinaire erkenning te beurt valt.

Unieke locatie

Wij werden ingeschakeld op de 9e verdieping van het MAS, waar sterrenrestaurant 't Zilte (***Michelin) zijn intrek nam. In het verleden voorzagen we ook de verlichting in 't Zilte te Mol. Door de goede samenwerking en het stijlvol resultaat werd ook hier weer onze professionele hulp ingeroepen. Dit keer wilden we, op deze uitzonderlijke locatie, voor een uniek concept gaan. Omdat Under-Cover in het verleden in verschillende projecten bewees een perfecte partner te zijn, werd er ook nu een samenwerking met hen aangegaan.

  

Project Zilte in het Mas: Bekijk hier

  

Project 't Zilte in Mol:Bekijk hier

Concept op basis van het zonlicht

Met het panoramisch over de Schelde en Antwerpen vanop de 9de verdieping in het achterhoofd, werd er een concept uitgewerkt op basis van het zonlicht: ‘daglicht en ondergaande zon’. Er werd een speciale "taylormade" ledstrip ontwikkeld waarmee je de gloed en sfeer van de ondergaande zon kan creëren via een DMX sturing. Boven de tafels werden PAR30  ledspots voorzien met een smalle stralingsbundel, om accenten op de tafels te leggen. Niet enkel het restaurant en de volledige keuken werden verlicht met energie zuinige leds. Ook de event-room "9 Beaufort" werd voorzien van verschillende indirecte ledlijnen, PAR20 ledspots, GU10 ledspots... Op deze toplocatie stelt zaakvoerder Viki Geunes ook hier weer zijn topgerechten voor, met een milieubewuste visie achter de schermen.

  

Lees meerdere artikels:

IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants | Instagram HLN | hln.be

Molse Viki Geunes rijft derde Michelinster binnen | RTV

Antwerps restaurant Zilte krijgt derde Michelinster, Le Pris... (Antwerpen) - Gazet van Antwerpen (gva.be)

Today we were awarded 3 Michelin Stars!

Deel dit bericht

Terug naar overzicht