Garage De Groof

4 generaties

Garage De Groof staat reeds 4 generaties lang gekend omwille van hun sterkte in techniek. Wat ooit begon in Balen, werd een vijfentwintig jaar geleden verder gezet in Mol. Ondertussen werd de fakkel opnieuw doorgegeven van vader op zoon. Hij geeft samen met zijn vrouw op hun beurt weer een eigen toets aan het bedrijf. Een deel daarvan is oog voor energiebewust omgaan met nieuwe technieken. Vandaar dat ledverlichting ook aan bod kwam.

veiligheidsgevoel

In eerste fase werd er gekozen om de parking rondom het pand van krachtige floodlights te voorzien. Niet enkel verhoogt deze energiezuinige verlichting het veiligheidsgevoel van de klanten wanneer ze ’s avonds laat hun wagen komen ophalen, maar zorgt het ook voor een afschrikeffect voor potentiële inbrekers. Een verlicht terrein is immers zichtbaar van op straat, wat zorgt voor sociale controle en daardoor dus minder interessant naar diefstal toe.

70% minder energieverbruik

In tweede fase werd de showroom onder handen genomen. De vele lampen die de hele dag de Peugeot-wagens in de spotlight zetten, waren grote verbruikers. De lampen werden 1-op-1 vervangen waardoor hun verbruik met maar liefst 70% daalde! ’s Avonds doven alle lichten en zorgt een eenvoudige, maar krachtige indirecte ledstrip voor een zachte algemene verlichting.

Terug naar overzicht

Geïnspireerd geraakt?

Contacteer ons